Tábor 2023 je za námi…jaký byl?

Ráno 30. června převzali starší skauti ve školách vysvědčení a odpoledne už nakládali ve Štětkovicích na traktor táborové vybavení. Začínal 33. letní tábor kosohorských skautů od obnovení činnosti v roce 1989.

Oficiální začátek tábora byl 1.7., kdy na tábořiště ke Kamenici dorazili i mladší členové oddílu. Na tomto místě jsme tábořili již loni, a tak šla stavba rychleji. Přesto vybudování tábora na zelené louce pro 50 účastníků zabralo dva dny.

Dlouhodobá předpověď počasí slibovala pravé léto a opravdu to tak bylo. Horko ve dne i v noci. Déšť jsme zažili jen jeden noční, po kterém nebylo ráno památky. Bouřky nás vždy minuly. Zatímco v Kosovce řádily kroupy, my se smažili. Naštěstí tři nově vybudované rybníky v blízkosti tábora poskytovaly perfektní koupačku a my je využívali každý den.

V celotáborové hře jsme se přesunuli na ranč farmáře Blackbirda jako honáci dobytka – kovbojové. Denně každý dostával výplatu v táborové měně, kterou mohl utratit v saloonu a táborovém krámku. Nechyběl šerif s pokutami, barman, bankéř. Každý kovboj si mohl finančně přilepšit svými výsledky v etapách hry. Poznávali jsme druhy skotu i hovězího masa, chytali bandity, kteří přepadli dostavník, lovili na kánoích z vody sudy střelného prachu, stříleli ze vzduchové pistole i pušky, hledali zlaté valouny, chytali splašeného mustanga, prohrávali i vyhrávali v kasinu, dražili odměny za našetřené peníze.

Nechyběly nástupy v kovbojském a prohlídka kravínu v Kamenici za níž děkujeme paní Žížalové.

Navštívilo nás mnoho přátel z řad bývalých i stávajících skautů, rodinný tábor Spokojenců od Trkova, s přednáškou o přežití v přírodě i ve městě jsme přivítali Amara Ibrahima, za což patří poděkování manželům Fikotovým. Kromě příjemných denních návštěv jsme měli i několik nočních méně příjemných. Nicméně obrana tábora díky našim roverům  fungovala dobře a nezvaní návštěvníci byli buď zahnáni nebo lapeni.

Rád bych touto cestou poděkoval všem, kteří nám poskytli jakoukoli podporu pro letošní tábor (potraviny, doprava atd.) a vedoucím za vše, co pro tábor 2023 obětovali. Našim holkám a klukům z oddílu přeji parádní prázdniny a v září na viděnou!

Jirka

Napsat komentář